Maa päev on käes ja see tuletab alati suurepäraselt meelde, kui oluline on meie jaoks teha jõupingutusi, et saada rohelisemaks ostjaks. Kuid hoolimata headest kavatsustest on eetilise garderoobi loomise idee kahtlemata hirmutav. On väljavaade, et te ei saa kanda harjunud kaubamärke ja piirate teie valikuid trendide osas, rääkimata impulssostmise soovi ohjeldamisest või kiusatusele vastu seista erilise sündmuse jaoks alati midagi uut osta.

Kõik need mured on loomulikult põhjendatud, kuid jätkusuutliku garderoobiga alustamine pole nii raske, kui arvate – ja see on pikas perspektiivis seda kindlasti väärt. Kõige olulisem meeles pidada on see, et teete muudatusi heaks, hoolimata sellest, kui väike see sel ajal tundub. Iga samm rohelisemaks ostjaks saamise suunas on positiivne.

Aitamaks teid säästva moe teekonnal, oleme koondanud 10 parimat nõuannet valdkonna juhtivatelt ekspertidelt, et tuua teieni väikseimad muudatused, mis avaldavad suurimat mõju (ilma eriliste pingutusteta).

1) Harige ennast

        Kõige hindamatum esimene samm teadlikumaks ostlejaks saamiseks on teha oma otsuseid hõlbustavaid uuringuid. Oluline on teada, kust alustada – ja mis veelgi olulisem, kust osta. Õnneks on see nüüd palju lihtsam kui kunagi varem; on nii palju kaubamärke, mis tegutsevad jätkusuutlikult keskendunud eetosega. Tehke oma uurimistööd, et leida käputäis kaubamärke, mida armastate, ja alustage sealt. Mõne aja pärast on teie teadmiste portfell kasvanud – ja teil on valida terve hulga siltide vahel. Tutvuge meie juhendiga stiilsete jätkusuutlike kaubamärkide kohta, kes teevad kõvasti tööd moetööstuses rohelisema ruumi leidmiseks.

        parimad jätkusuutlikud moebrändid

        Agata Pospieszynska Harper’s Bazaar UK jaoks

        Jätkusuutliku firma Mother of Pearl loovjuht Amy Powney tuletab meile meelde, kui oluline on kodutöö ära teha. “Soovitan alati natuke uurida ja küsimusi esitada, kui te pole kindel,” märgib Powney. “Sotsiaalmeedia on nii lihtne viis kiiresti ja otse kaubamärkidega kõnetada. Sellise erilise ostu sooritamisel soovite veenduda, et ostate kaubamärgilt, mis ühtib teie väärtustega.”

        Üldine reegel, mida tuleb kohaldada, kui uurite, kas bränd on jätkusuutlik, on see, et kui selle mandaati on raske leida, ei ole need tõenäoliselt nii keskkonnasõbralikud, kui väidetakse. Lugege meie sarjast “Unstitched”, kus keskendume brändile, mis teab täpselt, mida tähendab olla jätkusuutlik ja hea jõud tänapäeva moes, tõstes esile sellised kaubamärgid nagu Ninety Percent, Brother Vellies, Bite Studios ja House of Dagmar.

        2) Minge 30 kulumiskatsest kaugemale

        Aastaid on korraliku investeerimistükina millegi uue ostmise mõõdupuuks olnud võtta sihiks minimaalselt 30 kulumist. Väljakutse 30 Wears Challenge lõid Eco-Age’i kaasasutaja Livia Firth ja ajakirjanik Lucy Seigle 2015. aastal, julgustades ostlejaid enne ostmist endalt küsima, kas nad kannaksid mõnda tükki vähemalt 30 korda. Kuid kuna jätkusuutlikkus muutub meie igapäevaelu suuremaks osaks, seab see kahtluse alla, kas meie igaveseks garderoobi ostes piisab 30 kandmisest.

        Tänapäeval, mil oleme moe keskkonnaprobleemidest teadlikumad kui kunagi varem, tundub 30 kulumise reegel mõnevõrra aegunud – tegelikult peaksime püüdma osta esemeid, mida hoiame ja kanname igavesti, mitte ainult 30 korda. “Siis oli see väga erinev moemaastik, kuna teadlikkust ja jätkusuutlikku tööd tegevaid kaubamärke oli palju vähem,” rääkis Firth. “Nii paljud inimesed tulid minu juurde ja küsisid:” Kus ma ostlen? Mida ma ostan?”

        säästva moe juhend

        Jeremy Moeller//Getty Images

        Nii et proovige loobuda ostmast seda väidet, mida teate, et kavatsete kanda vaid ühe korra, ja investeerige selle asemel millessegi pikema elueaga, mida saate ikka ja jälle (ja uuesti) kanda. Valige mitmekülgsemad tükid, mida saab erineval viisil kujundada, selle asemel, et üks ese, millest teate, et see langeb kiiresti moest välja.

        3) Investeeri hooajaülestesse riietesse

        Ostke ainult neid esemeid, millest teate, et need töötavad teie jaoks aastaringselt. Kui elate külmas ja vihmases kohas, ärge pange igal aastal välja tervet suvegarderoobi. Selle asemel kulutage suurem osa oma rahast kihiliste ja mitmekülgsete esemete ostmiseks, mis aitavad teil läbida rohkem kui ühe hooaja. Teksad, T-särgid, klassikalised kleidid, ajatud mantlid ja jakid muudavad garderoobi palju säästlikumaks.

        eelvaade vanamood kandvatele kuulsustele

        4) Hoolitse oma riiete eest, et need kestaks kauem

        See kõlab ilmselgelt, aga nii see on nii oluline. Muidugi, kui ostate kvaliteetsemaid riideid, kestavad need tõenäoliselt kauem, kuid see kehtib kõige kohta, mis teie garderoobis ripub: hoolitsege nende eest korralikult ja te peate harvemini asju vahetama. Alustades kašmiiri eest hoolitsemisest kuni teksariidest pahupidi pesemiseni, tehke rohkem tööd, et teie riided püsiksid kauem parimas vormis.

        “Kui soovite investeerida ühte hädavajalikku rõivahooldusvahendisse, soovitame aurutit – kas käeshoitavat või seisvat,” soovitab rõivahooldusbrändi Steamery tegevjuht ja kaasasutaja Frej Lewenhaupt. “Auruti on tõhus ja õrn alternatiiv triikimisele. See jätab teie riided siledaks, värskeks ja kortsudeta. Kuum aur vähendab halba lõhna, tapab baktereid ja eemaldab kõik rõiva kandmise jäljed. Soovitame ka riidepardlit , mis on suurepärane tööriist kootud rõivaste eemaldamiseks ja eluea pikendamiseks.”

        5) Annetage oma soovimatud riided

        Soovimatute riiete annetamine heale eesmärgile, selle asemel, et need riidekappi rippuma jätta, aitab teistel olla säästvam; keegi teine ​​naudib teie tükkidele teise (või võib-olla isegi kolmanda) elu andmist. Suurepärane võimalus seda teha on üks sisse ja üks välja poliitika – järgige mantrat, et iga kord, kui midagi ostate, annetate midagi.

        hailey bieber

        John Sciulli//Getty Images

        6) Kohandage oma suhtumist ostlemisse

        Me kõik teame, kui põnev võib ostlemine olla ja põnevus, mis uue eseme kandmisega kaasneb. Kuid selle uudsustunde saavutamine ei tähenda, et üksus peab olema bränd uusVanade esemete valimine või teatud puhkudeks eriesemete rentimine on nutikas viis sama tunde saamiseks. Vestiaire Collective, The RealReal ja 1stDibs on kõik suurepärased võimalused. Vaadake allpool rohkem parimaid disainerite edasimüügisaite.

        Veel üks keskkonnasõbralik viis oma garderoobi uuendamiseks on valida laenutus. Arvestades, et 300 000 tonni soovimatuid riideid visatakse igal aastal prügikasti, mitte ei ringlusse, on selge, et garderoobide jagamine ja ringmajandusse panustamine on samm jätkusuutlikuma tuleviku poole. Ringmajanduse kontseptsioon on lihtsustatult öeldes majandussüsteem, mille eesmärk on raiskamise minimeerimine ja ressursside maksimaalne kasutamine; see esitab väljakutse moe lineaarsele tootmisliinile, mis lõpeb riiete prügilasse visamisega. Rendiplatvormide kasutamine iga kord uue ostmise asemel tähendab, et ostetakse vähem ja vähem jääb meie planeeti rikkuma. Tutvuge meie parimate rendiplatvormidega allpool.

        7) Investeeri kvaliteeti kvantiteedi asemel

        Kõik on seotud planeerimisega. Parema kvaliteediga ja säästvamate tükkide ostmine maksab teile tõenäoliselt rohkem raha kui alguses odavamate alternatiivide ostmine, kuid see kõik on seotud teie mõtteviisi muutmisega. Jah, see on kallim, kuid teil on see tõenäoliselt kauem ja ostate hooaja kohta üldiselt vähem. Kui ostate aastas vaid mõne kvaliteetse kauba, mitte palju odavamaid ja vähem keskkonnasõbralikke esemeid, vähendate oluliselt teie süsiniku jalajälge. Põhimõtteliselt säästke, investeerige ja ostke vähem.

        vihmamantel

        Edward Berthelot//Getty Images

        8) Uue ostmisel kohandage oma raha kulutamist

        Muutke seda, millega uhkustate. Selle asemel, et kulutada oma sääste pulmakleidile või kingapaarile, mida kannate ainult erilistel puhkudel, kulutage oma “investeeringu” raha asjadele, mida kannate iga päev. Lõpetage mõtlemine: “Ma ei kulutaks kunagi nii palju teksapükstele”. Selle asemel mõelge sellele, et kavatsete osta ainult ühe paari teksaseid – ja tehke see selleks. Mõne hooaja pärast on teil kvaliteetne jätkusuutlik garderoob, mille üle uhkust tunda.

        9) Õppige ise riideid parandama (või leidke hea rätsep)

        Kui miski rebeneb või kand katki läheb, ei pea seda ilmtingimata ära viskama. Siit saate teada, kuidas oma riideid ja aksessuaare parandada – või, mis veelgi lihtsam, makske selle eest professionaalile. Mõelge kaks korda, enne kui kasutate seda millegi uue jaoks ettekäändena.

        Moega säästvam suhtumine võib olla sama lihtne kui leida suurepärane rätsep, kellele võite loota, selle asemel, et asju välja visata, kui need end kulunud tunnevad. Tutvuge muutmisrakendusega Sojo, mis ühendab selle kasutajad kohalike õmblemis- või rätsepaettevõtetega ja toimetab teie esemed muutmisele või parandamisele – loomulikult jalgrattaga (kõige rohelisem valik).

        “Kui annate oma riided heategevuseks või paned need koguni rõivaste ümbertöötlemisüksusesse, ei tähenda see tingimata, et neid müüakse või isegi ringlusse võetakse. Üsna sageli satuvad need riided, millele sa arvad, et annad uue elu, ikkagi prügimäele,“ tuletab asutaja Josephine Philips meelde.

        jätkusuutlikud näpunäited, jätkusuutlik mood, kuidas olla jätkusuutlik

        Erik Madigan Heck Harper’s Bazaari jaoks

        10) Muutke oma vaatenurka ja pidage sellest kinni

        “Ma ei arva, et “öko” peaks olema sõna, mis loob kohe kujutluspildi kaerahelbevärvi rõivastest või rõivastest, mis on liiga suured või millel puudub igasugune luksus, ilu, detailirohke või ihaldusväärne, ” ütleb Stella McCartney. “Ma ei arva, et asjad peavad välja nägema koledad, sest need on orgaanilised; miks nad ei võiks ka ilusad olla? Te ei saa nõuda tarbijalt kompromisse. Ma arvan, et ei saa öelda: “Siin on see jope, mis näeb kohutav välja, kuid on orgaaniline, ja siin on tõeliselt ilus jope, mis on odavam, kuid ärge ostke seda, sest see pole orgaaniline.”

        Kuna üha rohkem kaubamärke näeb keskkonnakeskse tähtsuse olulisust, ei tähenda säästev riietumine enam kompromisse – nii et lõpetage seda arvamast.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours