See pole esimene Met Gala, kus Kim Kardashian on hinge heitnud. Tegelikult on tõsielustaarist ärimeheks sirgunud ärimogul aastate jooksul võtnud oma südameasjaks kanda kopse trotsivaid kostüüme. Aastal 2019, ta õppinud spetsiaalsed hingamistehnikad, et mahutada tema tilkuvat kristallist ja lateksist Mugleri kleiti, mis on valmistatud koostöös tunnustatud korsetisti Mr. Pearliga. 2021. aastal kattis ta end pealaest jalatallani musta Balenciaga, mis, nagu hiljem Kris Jenner selgitas, tähendas, et ta “ei saanud hingata ja ei näinud” – lootis, et teised teda palli ümber juhivad. 2022. aastal pidas ta kolmenädalast kiirdieeti, et sobitada oma niigi väikesed proportsioonid Marilyn Monroe kuulsa Jean-Louis Scherreri kleidiga “Palju õnne sünnipäevaks, härra president”.

Neid tegusid on alati kujundatud kui segu pühendunud tööst ja üllast ohvrist. “Ma pole kunagi varem oma elus sellist valu tundnud,” ta ütles sädelevast 2019. aasta komplektist. “See oli nii suur väljakutse,” ta selgitas aastal 2022 oma kurnavast füüsilisest teekonnast Monroe austusavalduseks saamisel. “Ma olin otsustanud.”

tyla met gala 2024

Theo Wargo/GA//Getty Images

Sel aastal ilmus Kardashian eritellimusel valmistatud Maison Margielasse. Loovjuhi John Galliano jaanuaris toimunud fenomenaalselt edukas moeetenduses, mis oli täis moonutatud siluette, kavalaid merkineid ja portselanist nukumeiki, oli sellel välimusel õrn lilleline ahelpostiseelik, mis oli vöökohas dramaatiliselt kokku surutud. Üks osa metallist soomusrüü, üks osa ilmastikunähtudega kuju, mida on õnnistatud väikese kardiganiga, et karmidel öödel soojust saada, see oli üllatavalt teemakohane (selle aasta riietumisstiil oli põhineb JG Ballardi 1962. aasta novell Aja aed – pehmelt öeldes mõistatuslik valik, arvestades selle keskendumist klassikonfliktidele.) Arusaadavalt keskendus suur osa sellest tulenevatest kommentaaridest Kardashiani vöökoha häirivale suurusele, küsides, kas tal on ribid eemaldatud, või kommenteerides ilmset ebamugavust, mida ta tunneb. sisse, kui ta mööda ombré rohelist vaipa tuikus.

LISATEAVE ELLE KOLLEKTIIVI KOHTA

Kardashian polnud ainus kohalviibija, kelle riietus takistas nende liikumist. Muinasjutuliselt kurjakuulutavas liivaga kaetud Balmaini hommikumantlis Tyla tuli jõuga trepist üles tõsta. Cardi B oli ümbritsetud nii palju musta tülli, et ta vajas üheksat abilist kleidi lehvitamiseks. Kõikjal, kuhu otseülekannet vaatasite, leiti parved smokingis assistente, kes kandsid raskeid ronge, lõid kohevaks seelikuid, aitasid kuulsustel trepist üles tõusta beebide külili sammudega jne. Paljud Met Galal osalenutest ei saabu tavaliste autodega, vaid tulevad väikebussi või kaubikuga – seisavad kas sellepärast, et ei taha seelikut kortsutada või ei saa füüsiliselt istuda.

Sellest võib järeldada, et tuleb taunida absurdset kergemeelsust, mis viib selleni, et naised demonstreerivad rõivaid, milles nad ei saa korralikult käia. Kas pole selline piirang uskumatu dekadentsi sümbol, eriti aastal, mil teema – kas tahtmatult või tahtlikult – tõi menetlusse ebamugavalt düstoopilise noodi, vihjates säravamatele hoovustele? Kas see ei kõla nagu stseen, mis on võetud itaalia poeedi ja filosoofi Giacomo Leopardi tähelepanekutest tema 1824. Dialoog moe ja surma vahel, kus Fashion loetleb oma veenmisvõimeid üleolevalt? ‘Inimeste sandistamine kitsaste kingadega; lõigates neil hinge kinni ja ajades silmad välja pingul korsettide tõttu… Ma veenan ja sundin kõiki häid mehi taluma iga päev tuhat raskust ja tuhat ebamugavust, sageli valu ja piina ning mõned isegi surevad hiilgavalt armastuse pärast. kanna mind.’

USA seltskonnastaar kim kardashian saabub 6. mail 2024 suurlinna kunstimuuseumi 2024. aasta kohtumisgalale,

ANGELA WEISS

Kellelgi pole veel õnnestunud Met-is oma moearmastuse pärast surra, kuid korsetti viide on huvitav. Viimastel aastatel on korsetis tohutult elavnenud – sellele on kaasa aidanud värske kinnisidee 1980. ja 1990. aastate arhiivitükkidest, eriti Thierry Mugleri, Vivienne Westwoodi ja Jean-Paul Gaultier’, aga ka Galliano ja Alexander McQueeni omadest. Teiste eileõhtuse Met Gala tähelepanuväärsete korsettkülaliste hulka kuulusid Emma Chamberlain, Taylor Russell, Zendaya ja Paloma Elsesser, kellest paljud kandsid riffe või austust just neile disaineritele.

See taaselustamine on tolmu maha pühkinud ka tolle vana debati riietuse ja rõhumise üle. Üks domineerivamaid moe-jutustusi – sama, mille eeskujuks on ka Leopardi – on olnud see, et selle eesmärk on eelkõige allutada oma kandjaid, võrgutades neid hiilguse lubadustega ja vangistades tülikate, ohtlike kujundustega, mis neid koormavad, vigastavad, tasakaalustavad. või muuta nad muul viisil abituks. Aja jooksul on see mõttekäik viinud süüdistusteni, et mood on patriarhaadi tööriist, meetod, mille abil geimehed saavad rakendada oma vihkamist naiste vastu, ja kõikvõimalikud muud süüdistused, mis ulatuvad lihtsustatud mõtlemisest alasti homofoobiani ( faili Coco Chaneli hüppab Dioris ja Balenciagas, et nad ei mõista viimase all naiste keha). Ebamugavustunne kunstlikust ja liialdamisest on maetud mureliku moraalse vagaduse alla. Sellistes vaidlustes kerkib korsett – kõrvuti kõrge kontsaga – välja ülima süüdlasena, mille otsesed kitsendused ja füüsilised manipuleerimisvõimed võtavad tohutu sümboolse jõu.

penélope cruz

John Shearer

Kleidiajaloolased leiavad, et see on väsitav, rõhutades korduvalt, et sellised iseloomustused on nii ebakorrektsed kui ka naiste tegelik autonoomia puudumine. Veel 2001. aastal kirjutas moeakadeemik ja kuraator Valerie Steele Korsett: kultuurilugu et “suur osa sellest, mida me arvame korsettide kohta teadvat, on vale või liialdatud”. Mõnikord olid need ebamugavad ja ebamugavad, jah, aga ka õigesti istudes võisid need üllatavalt toetada – sarnaselt isegi rinnahoidjale, eriti suurema rinnaga naistele. Meie pilt habrastest, minestavatest tüdrukutest võlgneb rohkem Hollywoodile kui ajaloolisele rekordile. Kahekümnendal sajandil naiste vabanemise ühildamine nii riietuse kui ka alusrõivaste lõdvendamisega võib tunduda veenev, kuid tegelikkus pole nii puhas. Pealegi, nagu Steele hiljem märgib, ei kadunud korsett sama aja jooksul mitte niivõrd kadunud, kuivõrd see muutus dieedi, treeningu ja plastilise kirurgia kaudu omaks.

Kardashian on nii sisemise kui ka välise kehalise muutmise ülim embleem. Võib-olla just seepärast tundub veider tema korsetti puudutavate kommentaaride toon, mis tunnistab tema pärast suurt muret või alavääristab tema stilisti ja disainimeeskonda. Võite võtta vastu võimatud visuaalsed standardid, mida ta kehastab; Nii läänelike iluideaalide kompass kui ka kelluke, tema kaalulangus viimase paari aasta jooksul kaardistab kõhnuse taas austamise. Kuid te ei saa tema rõivavaliku äärmuslikkust pidada millekski muuks kui täiesti tahtlikuks. Aasta-aastalt tuleb Kim Met Galale ja tõestab, et tema keha on vähemalt tema jaoks tema kõige väärtuslikum vara. Olenevalt sellest, kuidas te tema kohta populaarkultuuris tunnete, võite lugeda seda väidet kas kahandavaks või sobivalt tõrjuvaks. See ei ole mõeldud kumbagi. See on lihtsalt tõsi – ja see on põhjus, miks ta omab nüüd hinnanguliselt väärilist vormirõivaste ettevõtet 4 miljardit dollarit.

Kim Kardashiani kohtumise gala 2024

Dimitrios Kambouris//Getty Images

Pealegi on palju stsenaariume, mille puhul me nõustume sellega, et pealtvaatajatena võime tunda rõõmu kellegi füüsiliselt rasketes oludes jälgimisest. Nii ballett kui jalgpall tulevad kohe meelde ja on palju koormavamad – nõuavad aastatepikkust treeningut ja leppimist võimaliku tõsise vigastusega. See on lihtsalt ülistatud missivõistlus. Kui aktsepteerime Met Galat sellisena, nagu see on saanud, massimeelelahutusüritusena, mis teenib tohutult palju raha paljudele kaubamärkidele ja paljudele inimestele, kes on nende kaubamärkidega tehinguid teinud (lisaks raha kogumisele Kostüümiinstituudi jaoks), siis me Peab ka leppima sellega, et mõned neist inimestest tunnevad end visuaalse vaatemängu või kõrgendatud särituse või moe kõige absurdsematele ja põnevamatele saavutustele pühendumise nimel paariks tunniks teatud ebamugavustesse. Ainus küsimus, mida seejärel küsida, on see, kas neil on õnnestunud see ära teha.


ELLE Collective on uus moe-, ilu- ja kultuurihuviliste kogukond. Juurdepääs eksklusiivsele sisule, sündmustele, meie toimetajate ja valdkonnaekspertide inspireerivatele nõuannetele ning võimaluseks kohtuda disainerite, mõtteliidrite ja stilistidega, liituge juba täna SIIN.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours