2024. aasta Met Gala oli selle aasta teemaga „Aja aed” moe parimatest lugudest. JG Ballardi samanimelisest novellist inspiratsiooni ammutades muudeti Metropolitani muuseumi trepid Eedeni aiaks. Alates suurtest revääride energiast kuni 17. sajandini oli mõned peamised suundumused, millel silma peal hoida.

Osalejad, sealhulgas tänavused kaasesimehed Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny ja Chris Hemsworth, saabusid rongide, keebide ja langevate kroonlehtedega, mis kõik tähistasid moe suurimat ööd. Olgu see Zendaya mitte ühes, vaid kahes Bell Epoque’i välimuses – hakake oma suvisesse garderoobi kohe lisama sagimist – või Rebecca Fergusoni keebi paljastamine, mai esimene esmaspäev ei valmistanud pettumust.

LISATEAVE ELLE KOLLEKTIIVI KOHTA

Metropolitani iga-aastane moenäitus, mis avatakse avalikkusele reedel, kannab pealkirja “Uinuvad kaunitarid: taasärkav mood”. Sellel on umbes 250 muuseumi kogudest pärit teost ja see hõlmab üle 400 aasta ajalugu. The Meti sõnul on näituse eesmärk “taasaktiveerida meistriteoste sensoorsed võimed”, alates moeajaloost kuni tänapäevani.

new york, new york 06. mai nicole kidman osaleb 2024. aasta kohtumisgalal, kus tähistatakse suurlinna kunstimuuseumis uinuvaid kaunitare taasärkavat moodi 06. mail 2024 New Yorgis foto autor dimitrios kambourisgetty, pildid met Museumvogue'i jaoks

Dimitrios Kambouris

TikToki staar Emma Chamberlain tegi oma kodutöö, juhtides pakki modifitseeritud gooti Jean Paul Gaultier’ korsetis ja overdressis Prantsuse disaineri 2003. aasta sügistalvisest couture-kollektsioonist, samas kui Nicole Kidman ja Isabelle Huppert võtsid samuti näpunäiteid minevikust. Kidman sukeldus koos Demna Gvasaliaga Balenciaga arhiivi oma 1950. aastate ühevärvilise sulgedega kleidi pärast. Kui Hupperti vedelsiidist kleit koos 12 jala pikkuse rongiga oli inspireeritud kurikuulsast “Mermaid Bride” kleidist, mille kujundas Callot Soeurs, kusjuures näitusel on kesksel kohal 1930. aastate originaal.

new york, new york 06. mai lana del rey osaleb 2024. aasta metgalal, kus tähistatakse uinuvate kaunitaride taasärkamist moodi suurlinna kunstimuuseumis 06. mail 2024 New Yorgis foto autor dimitrios kambourisgetty pildid met Museumvogue'i jaoks

Dimitrios Kambouris

“Kui päike maja taga hääbus, vaatas üksainus valguskiir läbi purunenud karniisi ja tabas roosi,” kõlab Ballardi loo viimane lõik, väljavõte, mis näis külalisi tabavalt. Sam Smith, Lana Del Rey ja Usher kandsid kõik oma varre, samas kui Teyana Taylor ja Gigi Hadid said kimpu täis.

Kohal oli ka ootuspärane, vaevumärgatav kleit, kuid värskendavate võtetega on see proovitud ja tõelise punase vaiba alustala. Elle Fanning oli uimases jäätunud kehakujulises kristallist Balmaini hommikumantlis ja kummaltki õlalt tõusis lendu paar lindu.

Taylor Russell kohtus galaga 2024

Getty Images

Samuti kerkisid lemmikutena esile sulatatud hommikumantlid ja keha kallistavad välimused. Loewes asuv Taylor Russell kandis eritellimusel kujundatud puidust pihikat ja Tyla Balmaini “aja liivamantel” oli tema vormi järgi nii täpne, et ta pidi neljaliikmelise meeskonnaga trepist üles tassima.

Kui tänavusest Met-ist on stiilimärkmeid võtta, on see täiesti õitsev. Sel kevadel tundub, et lilled on tõesti murrangulised – see kõik on roosid. Need on trendid, mis ilmnesid eileõhtusest Met Galast.

1) Parim õitsemise ajal

Arvestades teemat, pole üllatav, et mõned maailma kuulsaimad näod keskendusid oma välimuse loole Uinuv kaunitar. Gigi Hadid kandis graafilist Thom Browne’i kleiti, millel olid aplikeeritud kollased roosid, struktureeritud põrandaliistud ja eriline rätsep, mis riivas Ameerika disaineri suures osas ühevärvilist 2024. aasta sügis-talvist valmisrõivaste kollektsiooni.

new york, new york 06. mai gigi hadid osaleb 2024. aasta kohtumisgalal, kus tähistatakse uinuvate kaunitaride taasärkamist suurlinna kunstimuuseumis 06. mail 2024 New Yorgis foto autor john shearerwireimage

John Shearer

See oli suur õhtu Sam Smithi jaoks, kes osales nende esimesel Met Galal koos partneri Christian Cowaniga. Cowan kujundas paarile kontrastsed sobivad ülikonnad, mis kinnitati kullast ja hõbedast valatud Inglise roosidega. Zendaya kandis kolme John Galliano loodud välimust, millest teine ​​oli staari sünniaastal valmistatud vintage Givenchy couture kleit. [1996]mis oli seotud peakattena kantud mitmevärviliste varte kaldbuketiga.

2) Kohturiietus

Kui soovite oma õhtusesse garderoobi draamat lisada, vaadake Versailles’ õukonda. Mõelge Marie Antoinette’ile, korsettidele ja pannile. Chloë Sevigny annab Dilara Fındıkoğlu kandes stiilis meistriklassi; tema atmosfäärne sügis-talvine kollektsioon noogutas 17. ja 18. sajandi korsettidele ja vormidele ning sai veelgi dramaatilist hõngu, et sobituda õhtu teemaga.

parimad paarid 2024. aasta met-galal

Getty Images

Barry Keoghan taotles silindri tagastamist, osaledes koos “Espresso” staari Sabrina Carpenteriga. Samal ajal kui Sarah Jessica Parker lisas põlvest allapoole kärbitud rõngasseelikule kaasaegse ja kantava tundlikkuse, mille on loonud Richard Quinn.

3) Cape Crusaders

See poleks Met Gala ilma draamata ja kindel viis kaamerate vilkuma panemiseks on keep. Rebecca Ferguson viis asja veelgi kaugemale, jõudes nüüdseks meeldejääva mahuka musta numbriga. The Düün staar paljastas seejärel Thom Browne’i loodud sädeleva kolonnikleidi.

gwendoline christie 2024. aasta kohtumisgalal

Gilbert Flores

Pärast John Galliano 2024. aasta sügis/talv kollektsiooni suurejoonelist finaali pööramist kandis Met Gala otseülekannet juhtinud Gwendoline Christie Maison Margiela, millel oli üllatavalt kantav ooperikeep. Vahepeal pani Colman Domingo selga ka oma musta ja valge ülikonna õlgadelt voolava keebi, mida kaunistas hunnik tulbivarsi ja mille revääril oli jäljendatud lillemotiiv.

4) Uuega väljas ja uue vanaga sisse

Arvestades tänavuse näituse teemat, pole kunagi olnud paremat aega arhiivi suundumiseks ja vana uueks tegemiseks. Lana Del Rey nõustub. Del Rey, töötades koos McQueeni loovjuhi Seán McGirriga, naasis Glastonbury peanäitejuhtimise järel pärast kuueaastast pausi Met Galale, kandes 2006. aasta Alexander McQueeni kollektsiooni ikoonilist välimust.

Sarnasel moel valis Nicole Kidman käsitsi oma 1950. aastate Balenciaga viite, mille tulemuseks oli eest-taga monokromaatiline kleit, millel oli sulestik. Mõlemad olid heas seltskonnas Youtuberist moe-It-girl Emma Chamberlainiga ümbertöödeldud Gaultier’s. Ehk siis, kui päike lõpuks ilmub, on aeg teha nagu Met ja “rekontekstualiseerida” mõnda tükki, mis on mõnda aega kapis seisnud.

5) Skulptuur ajas

Teine 2024. aasta Met Gala peamine trend oli keha skulptuur. Elle Fanning lummas Balmainis, kus saran wrap muudeti suurepäraseks ihuhoidvas kleitis, mis nägi välja peaaegu klaasitaoline.

new york, new york 06. mai doja cat osaleb 2024. aasta kohtumisgalal, kus tähistatakse uinuvate kaunitaride taasärkamist suurlinna kunstimuuseumis 06. mail 2024 New Yorgis foto autor jamie mccarthygetty images

Jamie McCarthy

Doja Cat vahetas oma rätiku, kes oli pildil lahkumas lähedalasuvast hotellist enne saabumist, märja välimusega t-särgi vastu, kellega liitus Charli XCX, kes valis liibuva Marni kleidi, mis on valmistatud vintage T-särkidest – kuigi palju vähem. märg.

6) Kõrge sära

Peegelviimistluse valimine oli mõne Hollywoodi suurima nime valik. Oscari võitja Michelle Yeoh debüteeris uue lühema soenguga, mis oli ühendatud kleidiga, mis meenutas, noh, tinapaberit. See, nagu juhtub, oli inspiratsiooniks varrukateta kleidi taga, mille siluett viitas 50ndate struktureerimisele.

new york, new york 06. mail amanda seyfried osaleb 2024. aasta kohtumisgalal, kus tähistatakse suurlinna kunstimuuseumis uinuvaid kaunitare taasärkamist 06. mail 2024 New Yorgis foto autor dia dipasupilgetty images

Dia Dipasupil

Amanda Seyfried oli samuti täiesti tina-šikk. Kandes Prada kleiti, millel on Itaalia majale iseloomulik, allapoole langenud vöökoht, jätkas ta oma välimust sobivate 1920. aastate nööpnõelaga lokkis metallist juuste ja õrna hõbedase värvi lehtedega krooniga. Samal ajal saavutas Serena Williams kuldse viimistluse oma särava, ühe õla jaotusega rongimantliga koos ooperikinnastega.

7) Hingake värsket õhku

Pruudivalged ja tüllitükid tasakaalustavad selle aasta Gala dramaatikat õrna glamuuriga. Greta Lee võlus oma Met Gala debüüdil skulpturaalses Loewe kleidis (loomulikult), mis oli valmistatud 3D Chantilly pitsist ja arhitektuursest pihikust, mis varjas ta nägu.

new york, new york 06. mai greta lee osaleb 2024. aasta kohtumisgalal, kus tähistatakse uinuvate kaunitaride taasärkamist moodi suurlinna kunstimuuseumis 06. mail 2024 New Yorgis foto autor dimitrios kambourisgetty, pildid kohtunud Museumvogue'i jaoks

Dimitrios Kambouris

Mujal valis Jodie Turner-Smith ka Burberry disainitud pärliga kaetud pitsi ja tikitud kleidi, samas kui Sienna Miller andis õppetunni boheemlaslikust glamuurist, mis sobib ideaalselt suviseks riietumiseks. Kandes kõrget-madalat babydolli kleiti, ühines ta lahedate Chloé tüdrukutega Greta Gerwigi, Zoe Saldana, Emma Mackey ja brändi loovjuhi Chemena Kamali kõrval.

8) Puusad ei valeta

Arvestades, et me kõik oleme ikka veel selle aasta alguses Maison Margiela Artisanali moeetenduse ees, ei olnud üllatus näha seda nii palju punasel vaibal. Kim Kardashian, kes kandis kohandatud kullatud kleiti halli kardiganiga, tutvustas kollektsioonile iseloomulikku (väga) nihestatud vöökohta ja liialdatud polsterdatud puusasid.

new york, new york 06. mai kim kardashian osaleb 2024. aasta kohtumisgalal, kus tähistatakse uinuvate kaunitaride taasärkamist moodi suurlinna kunstimuuseumis 06. mail 2024 New Yorgis foto autor john shearerwireimage

John Shearer

Brie Larsoni Prada välimus oli kantavamal küljel ja sellel oli sädelev varrukateta kleit, mille ülaosas oli läbipaistev rõngasseelik, mille puusas oli volüümiline.

9) Väärismaterjalid

Rita Ora lõi oma Marni välimusega optilise illusiooni, mis kujutas endast sadu antiikseid helmeid, mis olid pärit üle maailma alasti body peale. Ehkki eritellimusel valmistatud teos võib tunduda miljoni miili kaugusel Marni hiljutisest peamiselt monokromaatilisest ja loomatrükist koosnevast kollektsioonist, viitab see etiketi uuenduslikule lähenemisele värvidele ja tekstuurile. Inspiratsiooni saamiseks vaadake Ora välimust kui ülistatud kaelakeed ja mängige kihilisusega.

new york, new york 06. mai kendall jenner osaleb 2024. aasta kohtumisgalal, kus tähistatakse suurlinna kunstimuuseumis uinuvate kaunitaride taasärkamist 06. mail 2024 New Yorgis foto autor jamie mccarthygetty images

Jamie McCarthy

Naomi Watts Balenciaga näiliselt austas oma tegelaskuju Vaen: Capote naised, Babe Paley (ise on Balenciaga fänn) üliglamuurse välimusega ja keerukate helmestega. Vahepeal käis Kendall Jenner ka Givenchy kleidi pärast kunagi kantud, kunagi kantud Alexander McQueenis.


ELLE Collective on uus moe-, ilu- ja kultuurihuviliste kogukond. Juurdepääs eksklusiivsele sisule, sündmustele, meie toimetajate ja valdkonnaekspertide inspireerivatele nõuannetele ning võimaluseks kohtuda disainerite, mõtteliidrite ja stilistidega, liituge juba täna SIIN.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours